Avui en dia s’abusa molt dels productes descremats o baixos en greix, però, sabem realment què signifiquen aquestes declaracions nutricionals? I, en fem un ús adequat?

En primer lloc cal saber que un producte baix en greix no significa necessàriament que porti poc greix sinó que porta almenys un 25% menys de greix que el seu equivalent de la mateixa marca. A més cal tenir en compte que per treure aquest greix i mantenir sabor i textura normalment s’hi afegeix fècula de patata i sal, és a dir que tenen menys greix però més sucre i més sal. Per tant hem de pensar, realment ens beneficia?

Per respondre aquesta pregunta cal recordar que els greixos consumits en mesura no són perjudicials per a la salut i ens aporten sacietat. Per tant en escollir productes baixos en greix estem perdent aquesta sacietat que, possiblement ens farà que mengem més quantitat de la que menjaríem si el producte fos el normal.
Així doncs, a l’hora d’escollir productes baixos en greix o descremats hem de ser molt conscients del que estem comprant i que, no perquè portin menys greix necessàriament siguin més saludables.

Finalment, cal recordar que en qualsevol declaració nutricional (sense sucres afegits, rics en fibra, light…) hem de saber què significa i si realment ens beneficia en la nostra dieta.

Gemma Mateu

Dietista-nutricionista

Antropometrista ISAK I