Els llegums són un aliment molt complet i versàtil. Ens  aporten proteïna vegetal d’alta qualitat tot i que de vegades els hem de combinar amb alguns cereals per obtenir tots els aminoàcids essencials.

A més tenen un alt contingut en fibra, i hidrats de carboni complexos de baix índex , cosa que implica que absorbim els hidrats de forma lenta evitant pics de glucosa en sang i reduint la sensació d’ansietat.

Per altra banda ,  els llegums també ens aporten minerals essencials com el ferro, el magnesi i el potassi; i són riques en vitamines A, C D, E, K, àcid fòlic i altres antioxidants.

També és important saber que pràcticament no tenen greix, ni colesterol i poc sodi. Tampoc contenen gluten; per tant són una bona opció tant per celíacs com per persones amb síndromes metabòlics (hipertensió arterial, diabetis, colesterol, obesitat…).

Finalment , i com ja hem dit , són un aliment molt versàtil, ja que es poden menjar amb amanida, com a patés o cremes, hamburgueses de llegum o combinades amb pasta o arròs i verdures.

Gemma Mateu

Dietista-Nutricionista

Antropometrista ISAK I