M’agrada l’olor de la mar, m’agrada arraulir-me  en el llit feta un cabdell després d’un dur dia de treball i mil quefers que s’han anat amuntegant en el meu escriptori i als quals he sabut fer front, m’agrada aquesta sensació que queda quan acaba el dia i tens la ferma sensació d’haver-ho fet el millor que t’ha estat possible, m’agrada l’olor a cafè acabat de fer i la sensació fantàstica que et queda després d’una dutxa calenta. M’encanta el riure de la meva germana, la companyia dels meus pares i l’abraçada càlida de la meva parella. És una petita llista de les coses que m’agraden.

Segur que si tractes de fer la teva en un moment podràs escriure més de deu coses que t’agraden del teu dia a dia, i si reflexiones una mica més prendràs consciència de les vegades en què no passem prou temps gaudint d’aquests petits i alhora enormes plaers del nostre dia a dia. Seràs conscient que la majoria d’aquestes coses que t’agraden ocorren gairebé cada dia però estem a vegades tan obcecats a posar la nostra atenció i la nostra energia a apagar focs, a centrar-nos en el que no ens agrada, la majoria de vegades ni tan sols per a solucionar problemes, sinó només pel plaer de queixar-nos; que aquestes coses boniques, que ens agraden i ens donen el plaer desitjat, passen a ser imperceptibles i per tant, ens dóna la sensació que són inexistents.

I és una llàstima, perquè aquí estan, només hem de decidir que començarem a mirar-les, perquè a més de  ser conscient que aquí estan, ens ajudarà a afrontar amb més energia i ganes el fet de buscar una solució a tot allò que no ens agrada i ens provoca malestar.

Aroa Mateo

Psicòloga infanto-juvenil i d’adults