És habitual com a vegades en  un mateix conflicte entre dues persones, ens trobem que cadascuna  d’elles en té una versió diferent dels fets. Si som espectadors de la conversa, trobarem que totes dues parts tenen la raó. Les opinions que tenim les persones respecte als diferents temes de la vida són tan dispars unes de les altres, que això ens dificulta la comprensió i la comunicació.
Cada persona mira els seus propis interessos, opina segons el seu caràcter i la seva manera de ser i de fer. També depèn del valent que som o de les pors que tenim, si som emprenedors o pel contrari esperem que algú altre ens dirigeixi la vida i ens digui que hem de fer. Tots aquests i d’altres requisits ens fan tenir diferents punts de vista.

El millor davant els conflictes és renunciar a la raó, total quan ens donen la raó no tenim res, tan sols una enrabiada, una decepció i molt de temps perdut. Saber buscar una manera que ens solucioni el problema si és que hi és seria una molt bona manera d’evitar el conflicte.
També mirar d’entendre quins són els motius que porta al nostre interlocutor a defensar la seva postura i actuar d’aquella manera. Entendre’ns uns als altres ens aproparà a una bona solució.

Encarnita Gonzàlez

Entrenadora de la ment i Terapeuta de les emocions