Saps qui és la pitjor companya de viatge que pots tenir? La queixa, sense cap mena de dubte. Si, i és que quan contínuament et queixes i deixes que el pessimisme et domini aleshores et perds allò de bonic que té la vida, et centres només en allò que no et funciona i al final, tot i tenir moltes coses a la teva vida que et fan somriure i pel que ets sents afortunat; la queixa desmereix tot el que té al seu voltant i al final et dóna la terrible sensació  que tot a la teva vida no funciona, és trist o és un problema. Quan és mentida!

Jo et proposo: accepta el repte d’abandonar la queixa durant una setmana de la teva vida, fes aquesta ferma proposta. Veuràs com, malgrat que segurament la teva vida segueixi avançant com sempre, veuràs com comences a veure les coses des d’un altre prisma. I és que quan ens centren en la queixa només ens estem mirant aquella situació des de la banda lletja que té, ens estem equivocant de perspectiva.

I com a mi m’agrada dir: si la perspectiva des de la que t’estàs mirant la situació no t’ajuda a avançar ni t’anima a millorar, sempre pots canviar el punt de vista des de la que t’estàs mirant aquella situació. Sigui com sigui sempre serà elecció teva.

Aroa Mateo Valero

Psicòloga infanto-juvenil i d’adults