Actualment és fàcil guanyar pes durant l’estiu, per això us volem proposar cinc consells per evitar aquest augment de pes.

  1. Hidratar-se correctament. És important hidratar-se bé a l’estiu perquè la pèrdua d’aigua per transpiració és més elevada. Les millors opcions per hidratar-nos bé són: aigua, infusions o tes amb gel, o bé algun liquat vegetal.
  1. Aprofitar les fruites i verdures de temporada. Aquestes ens aportaran aigua, fibra, vitamines, minerals i antioxidants. Hem de procurar consumir-les crues, aprofitant que a l’estiu venen més de gust així.
  1. Controlar els excessos. Cal evitar abusar de begudes carbonatades i riques en sucres, de les tapes fregides i dels dolços com els gelats. Això no implica que no es puguin consumir ocasionalment.
  1. Fer exercici cada dia. Moure’s habitualment, encara que siguin 45minuts diaris, ens ajudarà a mantenir el pes més fàcilment. És important combinar exercicis aeròbics (com córrer o nedar) amb exercicis de força per mantenir una bona massa muscular.
  1. Vigilar amb el consum de begudes alcohòliques. A l’estiu és freqüent que es consumeixin més cerveses, copes de vi o sangria, però hem de tenir en compte que aquestes begudes ens aporten calories extra, per exemple una cervesa de 200ml en aporta 90kcal o una copa de vi 125kcal i els combinats poden arribar a les 300kcal.

Així doncs, per mantenir el pes a l’estiu no cal fer una dieta estricta sinó consumir els aliments responsablement, sent conscients del que estem menjant.

Gemma Mateu
Dietista-Nutricionista